Biesiady

Biesiada Staropolska (stół szwedzki)

  • Dania gorące:
    • Żur Polski
    • Bigos myśliwski
    • Gołąbki w sosie pomidorowym
    • Pierogi z kapustą i grzybami
    • Zraz polski w chlebie
  • Dania zimne:
    • Szynka pieczona
    • Specjały ze schabu
    • Karkówka pieczona
    • Pasztety
    • Kiełbasa wiejska
    • Salceson
    • Kaszanka
  • Ryby:
    • Sandacz w kolorowym sosie
    • Koreczki śledziowe
    • Pstrąg faszerowany
  • Pieczone prosię
  • Dodatki:
    • Smalec wiejski
    • Ogórki kiszone
    • Grzyby marynowane
    • Chrzan, Ćwikła z chrzanem
    • Sos żurawinowy do mięs
    • Pieczywo wiejskie
  • Sałatki:
    • Sałatka nazwa
    • Sałatka Krabowa
  • Ciasto:
    • Baby drożdżowe
    • Makowiec
  • Napoje:
  • Kawa i herbata
  • Soki różne