Biesiady

Po staropolsku I

  • Przekąski zimne:
    • szynka a’la parmeńska, (gicz podana w całości z nogą)
    • salcesony
    • pasztety
    • kaszanka
    • kabanosy
    • twarożek z ziołami
    • smalec w chlebie
    • twaróg w całości
    • jaja wiejskie
    • sałatka śledziowa
    • sałatka jarzynowa
    • świeże warzywa i owoce
    • marynaty (grzyby, warzywa)
    • bochny chleba
  • Dania ciepłe:
    • bigos staropolski
    • żurek z białą kiełbasą i jajkiem podany w chlebie
  • Deser:
    • baba drożdżowa z rodzynkami
    • sękacz
    • makowiec
    • kompot z suszonych śliwek
  • Zimne przekąski:
    • łosoś marynowany w koprze
    • mozzarella włoska z pomidorami i bazylią
    • polędwiczki schabowe z sosem tzatziki
    • sałatka z ananasa i kurczaka
    • sałatka francuska
  • Dania ciepłe:
    • Beuf Strogonow
  • Napoje:
    • soki owocowe, woda mineralna
    • kawa, herbata